Led lampen

De laatste ontwikkelingen binnen de lampen industrie zijn toch wel echt de led lampen. Deze lampen zijn zeer zuinig en erg duurzaam. In verhouding met gewone lampen zijn de led lampen misschien iets duurder. Het voordeel is wel dat ze langer mee gaan en meer rendement opleveren.

Een aantal voordelen van led lampen op een rij:

1) Led lampen hebben een zeer lange levensduur. Sommige led lampen hebben zelfs veertigduizend branduren. Dit is ongeveer honderd keer langer dan een normale gloeilamp.

2) Led lampen zijn zuiniger. Led lampen gebruiken namelijk voor een zelfde lichtintensiteit veel minder stroom vergeleken met gewone verlichting. Dit kan soms wel eens oplopen tot 7 keer minder stroomverbruik.

3) Led lampen zorgen voor een hoger energierendement. Wanneer je een goede led lamp koopt kan deze licht afgeven van ongeveer 40 tot 50 lumen per Watt. Bij een normale gloeilamp is dit ongeveer 10 lumen per Watt.

4) Led lampen zijn makkelijker te verwerken in mooie designs. Led lampen zijn vaak klein van formaat en hebben geen grote fittingen nodig. Door dit formaat kunnen ze eenvoudig in de armaturen verwerkt worden tot mooie en strakke design lampen.

5) Led lampen kunnen beter tegen vaak aan en uit zetten. In tegenstelling tot gloeilampen zijn led lampen zeer geschikt voor bijvoorbeeld in het toilet. Ze zijn namleijk beter bestendig tegen het vaak aan en uit zetten.

Al met al genoeg redenen om led lampen te gebruiken in je staande lamp. Ze geven wel vaak een ander soort licht en vaak duurt het even voordat ze op 100% brandsterkte zijn. Maar dit geeft ook wel gelijk een gezellige sfeer.

Zijn alle ledlampen nu hetzelfde en zijn ze echt zo zuinig als er op de verpakking staat. Met de onderstaande video van Kassa wordt er nog eens goed ingezoomd op de zuinigheid van verschillende led lampen: